top of page
PMU.jpg

Permanent Sminke

Permanent makeup er kosmetisk teknikk, hvor det tilføres en type pigment i det øverste hudlaget for å fremheve for eksempel bryn, vipperot, lepper eller andre skjønnhetsstrekk.

Korrekt utført PMU vil gi en naturlig look, som fremhever dine naturlige ansiktstrekk. Før behandling konsulterer vi og måler opp, slik at form og farge vil passe deg perfekt.

pmu lipliner

Permanent sminke på leppekanten, også kjent som leppekonturering med mikropigmentering, er en skjønnhetsprosedyre som gir deg muligheten til å forbedre og definere leppekanten på en langvarig måte.

 

Denne teknikken innebærer å injisere spesialfargede pigmenter i leppeområdet for å skape en mer markert og symmetrisk leppekontur. Resultatet er et naturlig og veldefinert utseende som kan vare i flere år, noe som gjør det til en praktisk løsning for de som ønsker å spare tid på daglig sminkerutine.

pmu2.webp
pmu3.webp

pmu lepper

Your forever lipstick! Permanent sminke på leppene er en avansert skjønnhetsprosedyre som gir deg muligheten til å forbedre og definere leppene dine på en varig måte, og kan om ønsket gi et forstørret resultat.

 

Med PMU på leppene oppnår vi en jevn farge på hele leppen. Resultatet er vakkert og naturlig utseende, symmetriske lepper, jevn leppefarge og definerte konturer. 

Behandlingen har en peelende effekt på leppene, som etterlater huden fornyet og silkemyk.

pmu beautymark

Your beauty is just as simple – én eller flere skjønnhetsflekker har gjennom tidene vært ansett for å være meget pikante, særlig hos kvinner. På 1700-tallet laget man kunstige skjønnhetsflekker av sort taft, som man limte fast på huden, især i ansiktet. Behandlingen varer i et år før det gradvis forsvinner ved naturlige fornyelse i huden.

pmu4.webp

Varighet: Hvor lenge det holder varierer i forhold til hudtype, men vi anbefaler som regel en oppfriskning ca 1 gang i året for å beholde et jevnt og fint resultat. Fordi vi tatoverer hudens øverste hudlag er dette en semi-permanent behandling som forsvinner ved celle fornyelse etter x år.

Produkter og pigmenter: Vi benytter oss av Biotek sine produkter, en av verdens ledene leverandør innen PMU. Biotek pigmenter 100 % rene, ammine- og, parabenfri  og er ikke testet på dyr. Pigmentene er derfor helt fri for allergener, og dermed helt trygt for alle å bruke. 

Farger: Før hver behandling gjennomgår vi en obligatorisk konsultasjon, hvor vi sammen går igjennom ønsket farge og resultat. Deretter finner vi farge sammen, måler og tegner opp med oppmålingsteknikker, før vi begynner behandlingsprosessen. Kunden godkjenner alltid det opptegnede forslaget før vi setter igang. 

Resultat: Helingsprosessen på leppene starter allerede første uken og varer et par uker. Etter ca. 4 uker ser du det endelige resultatet.

før behandling

Pass på at dagsformen din er på topp: få tilstrekkelig med søvn, mat og drikke før behandling. Merk at eventuelle kontraindikasjoner kan føre til at behandlingen ikke kan utføres – eller at vi kan kreve godkjenning fra lege dersom det forekommer kontraindikasjoner/sykdommer.
 

 • Unngå soling/solarium og badstue de siste 48 timer før behandlingen.

 • Unngå syrebehandlinger de siste 10 dager før behandlingen.

 • Unngå koffein og alkohol samme dag.

 • Unngå selvbruning før behandling.

 • Unngå blodfortynnende medikamenter samme dag og gjerne dagen før.

 • Unngå all type hårfjerning på behandlingsområde to uker før behandling.

 • Lepper/lipliner: følg instruksene ovenfor. Dersom du er sterkt plaget med Herpes simplex på og omkring leppene, kan du kontakte lege for Zovirax tabeletter, for å forebygging evt. utbrudd etter behandling. Kjøp Zovirax krem reseptfritt på apoteket om du er lettere plaget. Dersom du har svært tørre lepper kan du gjerne prøve å skrubbe lett i noen dager før og tilføre rikelig med fuktighet.

etter behandling

Rett etter behandling kan behandlingsområde være hovent og rødt. Dette vil roe seg etterhvert. Fargen er sterk og intens med en gang, men vil fade 40-60%.

Etter en behandling vil behandlingsområde vært sårt. Du skal derfor behandle område deretter for å unngå komplikasjoner og bivirkninger. Merk at fargen vil reduseres med 40-60%. Den første tiden vil derfor fargen være intens og mye sterkere enn sluttresultatet. Følg alltid instruksjonene som behandleren gir deg.
 

 • Unngå sol/solarium i 4 uker.

 • Unngå høy fysisk aktivitet den første uken. Samt svømmebasseng, badstue, sauna.

 • Unngå å klø eller plukke på det behandlede område. Eventuelle ruer skal ikke plukkes av.

 • Bruk solfaktor over det behandlende område for lengst varighet.

 • Unngå direkte kontakt med såper og parfymerte produkter de første dagene. Dette gjelder også sminkeprodukter.

 • Lepper/lipliner: leppene kan kjennes såre og tørre ut, og vil begynne å flasse etter 2-3 dager. Smør leppene forsiktig med en nyåpnet, parfymefri og fargefri leppomade. Påfør gjerne med q-tips eller helt rene fingre. 

risiko og bivirkning

Smerte: Å få tatovering kan forårsake ubehag, men er sjeldent smertefullt. Smertenivået du føler avhenger av en rekke faktorer, som området du ønsker tatovert og din hudtykkelse. Enkelte er ekstra følsomme i hormonelle perioder som f.eks. under menstruasjon. Din PMU-artist kan/vil bedøve huden med en krem før og underveis i prosedyren.

Hevelse, ømhet og blåmerker: Kortsiktige bivirkninger kan omfatte hevelse, ømhet og noen ganger blåmerker. Enkelte områder i ansiktet er mer utsatt for bivirkninger enn andre. Tatovert eyeliner og leppe kan lettere forårsake moderat hevelse og sporadiske blåmerker enn f.eks. øyebryn. Generelt kan man si at jo større området vi jobber på jo større sjanse for bivirkninger. For eksempel vil en grafisk eyeliner være mer invasiv enn kun en vipperotforsterker.

 

Infeksjon: All tatovering innebærer en risiko for infeksjon. PMU anbefales imidlertid ikke å implanteres dypere enn 0.5mm ned i huden og er derfor svært overfladisk og lite invasivt. Resultatet vil dermed og bli mer naturlig og det vil blekes over tid slik at justeringer er mulig i forhold til aldersrelaterte forandringer.
 

Øyekatarr/infeksjon i øyet kan oppstå og man bør da oftest starte med Chloramfenikol-salve. Kontakt i tilfelle din lege snarest.
Herpesutbrudd på lepper kan oppstå og du bør da begynne med piller/salve mot dette. Fåes på Apotek både med og uten resept.

 

Overførbare sykdommer: Forutsatt at din profesjonelle PMIU-artist benytter BIOTEK´s prosedyrer og utstyr skal det ikke være mulig å overføre hudsykdommer. Alt utstyr som tas på samt benyttes under behandlingen, er dekket med engangsplast. BIOTEK´s nåler, fargekopper, opptegningspenner osv. er engangs og kastes etter bruk.

Allergisk reaksjon: BIOTEK har produsert og solgt pigmenter i over 40 år og i over 65 land. De har gjennom en årrekke vært den største produsenten i verden og det har aldri vært rapportert inn noen alvorlige allergiske reaksjoner.

Pigmentene er godkjent i henhold til FDA, CE, ISO2008, EN Medical Device m.m.

Pigmentene inneholder ingen kjente allergener/kreftfremkallende ingredienser.

Allergisk reaksjon kan likevel aldri utelukkes 100%. Dersom du er ekstra engstelig/ømfintlig, kan en patch-test utføres 2 uker før behandling.


Symptomene på en allergisk reaksjon kan omfatte kløende utslett eller hevelse.
Foreløpig rapporterte reaksjoner har gitt seg etter få dager, og har da blitt relatert til annet enn de implanterte pigmentene. Enkelte kan reagere på bedøvelse, latex-/nitril-hansker, visse typer bomull og en meget sjelden gang etterbehandlingskremen.

bottom of page